ESZKÖZBESZERZÉS A GEOLOGISTIC KFT-NÉL

 


KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: GEOLOGISTIC ÉPÍTŐIPARI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

PROJEKT CÍME: ESZKÖZBESZERZÉS A GEOLOGISTIC KFT-NÉL

PROJEKT KÓDSZÁMA: GOP-2.1.1-12/B-2013-1350

PROJEKT ÖSSZKÖLTSÉGE: 552.308.867,- FT

SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 248.715.983,- FT

TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 45,032%

PROJEKTMEGVALÓSÍTÁS IDŐSZAKA: 2015. JÚLIUS 20.- 2015. NOVEMBER 30.

TÁMOGATÓ SZERVEZET: NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

A TÁMOGATÓ MEGBÍZÁSÁBÓL ELJÁRÓ SZERVEZET: NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM - GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMOKÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG

 

 

 

A GOP-2.1.1-12/B-2013-1350 KÓDSZÁMÚ, ESZKÖZBESZERZÉS A GEOLOGISTIC KFT-NÉL  CÍMŰ PROJEKT BEMUTATÁSA:

A Geologistic Építőipari és Szolgáltató Kft. 2013. februárjában pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára tárgyú konstrukciójára. A projekt 2013. július 16-án támogató döntésben részesült. A Támogatási Szerződés 2013. augusztus 23-án lépett hatályba. A projekt teljes költségvetése: 552,3 millió forint, a támogatás összege pedig 248,72 millió forint.

A Kedvezményezett, a GEOLOGISTIC Kft. 2000-ben alapított, teljes egészében magyar tulajdonban lévő vállalkozás.
A vállalkozás alappillére egy fiatal, komoly szakmai tudással rendelkező dinamikus csapat, mely 2000 óta töretlenül fejlődik a magyar és a nemzetközi építőipar területén. Ezt bizonyítja, hogy a társaság mára már közel 40 komoly építőipari eszközzel, géppel, gépjárművel és több, mint 20 munkatárssal rendelkezik. Alkalmazottai, illetve kollégái egytől egyig kitűnő szakemberek.
A dolgozók által képviselt gondolkodásmód biztosítja azt, hogy a nagy szakmai kihívást jelentő új piaci elvárásoknak is megfelel a komplex szolgáltatások terén. A vállalkozás a Megrendelőkkel való kapcsolattartásra kiemelt figyelmet fordít, hiszen elégedettségük minősíti az elvégzett munkát. A cég neve garancia a minőségi és szakmai szolgáltatásra.
A Geologistic Kft. működése stabil, azzal együtt megfigyelhető rajta az építőiparhoz kapcsolódó szolgáltatásokat végző cégekre jellemző ciklikusság. Jelen projekt megvalósítása is ezt a periodikusan hullámzó teljesítményt (üzleti eredményt) hivatott ellensúlyozni, hogy a vállalkozás stabil, egyenletes teljesítményt nyújtó piaci szereplő legyen.
Munkái minőségének folyamatos fenntartását az MSZ EN ISO 9001:2001, és az MSZ EN ISO 14001:2005 szabványok szerint kialakított, bevezetett és működtetett minőség- és környezetirányítási rendszer szabályozza.

A projekt keretében a fejlesztés eredményeként az alábbi projektelemek valósulnak meg:
A Geologistic kft. a támogatás minél hatékonyabb felhasználása érdekében olyan projekt megvalósítását célozza, amely a társaság minél stabilabb, eredményesebb, fenntartható működését és fejlődését eredményezi. Ennek érdekében a projekt műszaki tartalma módosításra került, figyelembe véve a megrendelés állományt, és a piaci szükségleteket.

A vállalkozás sajáteszköz-állományának fejlesztése érdekében egy PEM-LEM típusú komplett vasútépítő berendezést és tartozékait kíván beszerezni, mely berendezés mint saját eszköz jelentősen költséghatékonyabb infrastrukturális feltételeket teremt. A társaság így a továbbiakban olyan feladatok ellátására is képes lesz saját teljesítésben, melyekhez az eddigiekben bérelt berendezéseket kellett igénybe vennie. Így a fejlesztés egyrészt a társaság kiadásainak csökkentését célozza, másrészt a saját eszközállomány révén rendelkezésre állása biztosabbá, tervezhetőbbé válik, ezzel pedig piaci stabilitása nő.
A BAT technológiás eszköz beszerzése emellett hozzájárul a társaság környezettudatos működésének fokozásához is.

A módosított műszaki tartalom a megvalósítás helyszínén, a vállalkozás szegedi telephelyén földrajzi elhelyezkedése okán hiánypótló fejlesztés, olyan zöldmezős beruházás, mely a helyi adottságoknak megfelelő, és a térségi-városi gazdasági viszonyokat (pl vállalkozások száma, nemzetgazdasági ága) figyelembe véve került megtervezésre, és ezen igényekhez mérten valósul meg.

A projekt műszaki tartalma lehetőséget nyújt a vállalkozásnak a társadalmi szerepvállalásra, középtávon munkahelyteremtő potenciállal rendelkezik, a térségi gazdasági potenciált növeli.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.